Joukkueissa oli neljä jäsentä plus hevonen. Ensimmäisen joukkuelaisen tuli pestä peruna. Seuraava kuori sen, kolmas pilkkoi ja neljäs söi. Perunan luo ja sieltä takaisin ratsastettiin hevosella. Haastavin tehtävä oli joukkueen viimeisellä jäsenellä, jonka tuli syödä raaka peruna.Joukkuepelissä kukaan ei ole korvaamaton, tai ainakaan niin ei tulisi ajatella. Joukkue on hyvä juuri joukkueena. Yksilöt ovat toki tärkeitä parrasvaloissa pörrääjiä ja toimivan pelin viimeistelijöitä (maali!), heihin voi samaistua ja heitä voi ihailla. Suosikkipelaajaa mielenkiintoisempaa on kuitenkin pohtia, minkä joukkueen pelaajat nauttivat kentällä olosta, ei vain yksilöinä, vaan myös ryhmänä. Ennustan, että kisojen voittajajoukkueella on rautainen motivaatio, can do -asenne ja ennenkaikkea heiltä puuttuu syyttävä sormi. Yhden epäonnistuminen on koko joukkueen epäonnistuminen, johon jouduttiin yhdessä ja josta noustaan yhdessä.
Superegot eivät sovi hyvin joukkuepeliin. Joukkueen edun on mentävä yksilön maineen edelle, koska yhden valinta koskettaa kaikkia. Jalkapallo on herrasmiesurheilua, jossa jo säännöt takaavat tietynasteisen silkkihansikasperiaatteen. Suurin rike ei ole kuitenkaan taklaaminen tai tahaton pallonhuitaisu kämmenselällä, vaan joukkuerauhan rikkoutuminen. Joukkueen, joka ei halua pelata ja joka vie keskinäisillä kiistoillaan huomion pois pelistä, ei tulisi olla edes osallistujalistalla.
Takaisin perunaviestiin. Se joukkue, jolla oli pelottomimmat ratsastajat, nopein perunanpesijä, vikkeläsormisin kuorimaveitsen käyttäjä ja tarpeeksi pieniin paloihin lohkottu peruna, mahdollisti viimeisen vaiheen, eli raa’an perunan syömisen, tyylikkäimmän ja kivuttomimman toteuttamisen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti